Cea mai buna abordare in tratarea celulitei
- Lotus Spa
- 6 iul. 2021
- 2 min de citit
Actualizată în: 20 sept. 2022
Înainte de a începe să vorbim despre tratarea celulitei, trebuie să înțelegem ce este celulita. Celulita este o inflamație a țesutului ce afectează aproximativ 80% dintre femei și aproximativ 10% dintre bărbați și are o serie de cauze precum
- dezechilibru hormonal
- perturbarea tiroidei sau a pancreasului
- disfuncție ovariană
- insuficiență venoasă sau limfatică (inclusiv varice)
- poluare
- dietă proastă
- stres
- stil de viata sedentar
- sarcina
- schimbări rapide în greutate (în special pierderea în greutate)
- tutun și alcool
- predispoziție ereditară
A scăpa de celulită necesită în mod normal o abordare complexă. Dieta echilibrata și exercițiile fizice contribuie foarte mult la reducerea celulitei, alaturi de masaj si alte proceduri de remodelare corporala.
Există 3 tipuri de celulită:
1. Celulita pe bază de apă - cea mai comună formă de celulită cauzată de o circulație deficitară, stil de viata sedentar și o hidratare defectuoasa.
2. Celulită combinata - compusă dintr-un amestec de celule care rețin apa și celule adipoase.
3. Celulita adipoasa - celulita compusă numai din celule adipoase.
Masajul este foarte eficient in tratarea celulitei, insa putine persoane stiu ca pentru a avea cele mai bune rezultate, acesta se imparte in 3 componente:
1. Masajul anticelulitic clasic pentru încălzirea și stimularea zonelor problematice ale corpului pentru a spori circulația sangelui, in care terapeuții folosesc o mare varietate de tehnici (ciupituri, miscari circulare și frământari). In masajul anticelulitic clasic se lucreaza energic pentru a spori fluxul de sânge la suprafața pielii.
Terapeutul dvs. va trebui să își ajusteze nivelul de presiune în funcție de tipul de celulită pe care îl tratează. Pentru celulita pe bază de grăsimi, tratamentul poate fi ușor inconfortabil, deoarece se lucrează in profunzime pentru a duce sângele în acea zonă. Celulita pe bază de apă și cea combinată este mai ușor de tratat, iar presiunea este în mod normal medie. Niciodata nu este indicat insa sa simtiti durere sau mai ales sa va invinetiti dupa masaj. Presiunea se va face progresiv si depinde foarte mult de frecventa cu care faceti acest tip de masaj, incepandu-se cu o presiune medie, urcand treptat presiunea de-a lungul timpului dupa cateva sesiuni. La nivelul muschilor veti resimti efectele masajului anticelulitic sub forma unei febre musculare.
2. Masajul anticelulitic cu miere pentru a viza pielea și sistemul limfatic, stimulând mecanic tonusul pielii, circulația sanguina, îndepărtarea toxinelor, ajutând astfel corpul să trateze problema din interior spre exterior, ajutand procesul de detoxifiere la nivelul pielii.
3. Drenajul limfatic manual ajuta sistemul limfatic sa dreneze toxinele din organism.
Realizand intr-un mod combinat aceste trei tipuri de masaj, pe parcursul unei scheme de tratare a celulitei, veti avea cele mai bune rezultate, aspectul inestetic fiind diminuat, iar pielea tonifiata si catifelata.
Cu aceasta abordare holistica, un masaj este rareori suficient. De obicei, tratamentul celulitei consta intr-o perioada de 1-2 luni, care cuprinde 10-12 ședințe de masaj, realizate cu o frecventa de 2 ori pe saptamana. Intotdeauna recomandam o consultație de evaluarea inaintea inceperii tratamanetului, în care putem identifica împreună toate problemele pe care trebuie să le abordăm și să creăm un plan de tratament personalizat pentru fiecare persoana.
Odată ce obiectivul a fost atins, e important să efectuați sesiunile de mentinere o data pe saptamana sau macar la doua saptamani. Este întotdeauna mai ușor să mențineți o formă bună decât să încercați să vă întoarceți la ea.
În acest fel veți fi întotdeauna gata pentru vară!
Comments